Ludmila Marcoňová

Bakalářská práce

Analýza proteinového profilu u vybraných mléčných výrobků

Analysis of Protein Profile in Selected Dairy Products
Anotace:
Proteiny jsou nepostradatelnou součástí ve výživě člověka. Byla provedena analýza proteinového profilu tří šarží sýrů v průběhu jejich výroby a zrání. K analýze byly použity dvě šarže sýrů vyrobených v technologických laboratořích a jedna šarže sýrů vyrobená v domácích podmínkách. K vytvoření proteinových profilů byla použita metoda SDS-PAGE. Na základě analýzy byla potvrzena degradace proteinů, zejména …více
Abstract:
Proteins are an indispensable component in human nutrition. An analysis of the protein profile of three batches of cheeses during their production and maturation was carried out. Two batches of cheese produced in technological laboratories and one batch of cheese produced in domestic conditions were used for the analysis. The SDS-PAGE method was used to generate protein profiles. The analysis confirmed …více
 

Klíčová slova

protein sýr mléko SDS-PAGE
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Lucie Klementová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Marcoňová, Ludmila. Analýza proteinového profilu u vybraných mléčných výrobků. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Chemie a analýza potravin

Práce na příbuzné téma