Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn – Bc. Tereza Mrlíková
Bc. Tereza Mrlíková
Master's thesis
Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn
Digestibility and nutritional characteristics of technologically processed wheat grains
Abstract:
Diplomová práce se zabývá analýzou nutričních hodnot netradičních druhů pšeničných zrn a jejich stravitelností in vitro. Byly stanoveny základní nutriční ukazatele pšeničného zrna jako jsou vlhkost, obsah popela, hrubé bílkoviny, lipidů, škrobu, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnost a obsah minerálních a stopových prvků metodou ICP-MS. Stravitelnost zrn a vloček se pohybovala v rozmezí …moreAbstract:
This thesis focuses on analysis of nutritional values of non-traditional wheats and their in vitro digestibility values. Basic nutritional analysis of wheat grain like moisture, ash content, crude protein, lipid, starch and crude fiber and neutral-detergent fiber were determined, including digestibility and ICP-MS mineral and trace elements assessments. Digestibilty of grains and flakes was between …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRLÍKOVÁ, Tereza. \textit{Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/x4l2ou/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrlíková, Tereza. Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže pepsin-celulázovou metodou
Dominik FOUS -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Jitka Vojkovská -
Stanovení stravitelnosti in vitro sušiny a organické hmoty u vybraného krmiva pro psy
Gabriela UHLÍŘOVÁ