Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn – Bc. Tereza Mrlíková
Bc. Tereza Mrlíková
Diplomová práce
Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn
Digestibility and nutritional characteristics of technologically processed wheat grains
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou nutričních hodnot netradičních druhů pšeničných zrn a jejich stravitelností in vitro. Byly stanoveny základní nutriční ukazatele pšeničného zrna jako jsou vlhkost, obsah popela, hrubé bílkoviny, lipidů, škrobu, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnost a obsah minerálních a stopových prvků metodou ICP-MS. Stravitelnost zrn a vloček se pohybovala v rozmezí …víceAbstract:
This thesis focuses on analysis of nutritional values of non-traditional wheats and their in vitro digestibility values. Basic nutritional analysis of wheat grain like moisture, ash content, crude protein, lipid, starch and crude fiber and neutral-detergent fiber were determined, including digestibility and ICP-MS mineral and trace elements assessments. Digestibilty of grains and flakes was between …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mrlíková, Tereza. Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková