Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau – Kristýna Marková
Kristýna Marková
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau
Biologically active substances contained in tea, coffee and cocoa
Anotácia:
V bakalářské práci jsou popsány účinky a chemická struktura vybraných biologicky aktivních látek obsažených v čaji, kávě a kakau. Čajovník (Camellia) patří do čeledi čajovníkovité (Theaceae). Pěstuje se několik odrůd, ale všechny se uvádějí jako variety Camelliasinensis. Hlavním produktem čajovníku jsou listy, ze kterých se vyrábí čaj. V čaji jsou nejvýznamnější především katechiny (8 - 18 %), které …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the effects and chemical structures of selected biologically active substances contained in tea, coffee, and cocoa. The tea plant (Camellia) belongs to the family Theaceae. Several varieties are cultivated, but all of them are referred to as the Camellia sinensisvariety. The main products of the tea plant are leaves from which tea is produced. Catechins (8 - 18 %) are …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARKOVÁ, Kristýna. \textit{Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/x60425/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová
Názov
Vložil
Vložené
Práva