Směsi pro výrobu bezlepkových sušenek s přídavkem vlákniny – Bc. Lucie Dvořáčková
Bc. Lucie Dvořáčková
Master's thesis
Směsi pro výrobu bezlepkových sušenek s přídavkem vlákniny
The Mixtures for Production of Gluten-Free Biscuits with Fiber Suplement
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem vlákniny na recepturu bezlepkových sušenek. Byla navržena receptura deseti vzorků, jejichž základ tvořila pohanková a kukuřičná mouka v poměru 1 : 1 s přídavkem vlákniny pšeničné, bambusové a psyllia v poměrech 3 %, 6 % a 9 %. Následně byl posouzen vliv vlákniny na senzorickou i fyzikální kvalitu sušenek.Pekařským pokusem bylo zjištěno, že při celkovém senzorickém hodnocení …moreAbstract:
The Diploma thesis deals with influence of dietary fibre on the gluten-free biscuit recipe. A recipe for ten samples was proposed, the basis of which was buchwheat flour and cornflour in a 1 : 1 ratio with the addition of wheat fiber, bamboo fiber, and psyllium at 3 %, 6 %, and 9 %. Subsequently, the effect of fiber on the sensory and physical quality of biscuits was assessed.After the baking experiment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná -
Vývoj a analýza sušenek s vysokým obsahem vlákniny
Kateřina Prokešová