Viktória Balaščáková

Bakalářská práce

Aktívne látky v čučoriedkach

Aktívni látky v borůvkách
Anotace:
V mé bakalářské práci jsem se věnovala borůvkám, jejich charakteristice z botanického hlediska, technologií pěstování a zejména jejich biologickým aktivním látkám a účinkem na lidský organismus. Borůvky patří do rodu Vaccinium a čeledi Ericecae. Kromě lesních druhů (např. V. augustufolium, V. myrtillus) známe i druhy pěstované pro komerční účely, známé jako kanadské (např. V. corymbosum, V. Ashe) …více
Abstract:
In my bachelor's thesis I focused on blueberries, their characteristics from a botanical point of view, cultivation technologies and especially their biologically active substances and effect on the human body.Blueberries belong to the genus Vaccinium and the family Ericecae. In addition to lowbush blueberries (such as V. augustufolium, V. myrtillus), there are also highbush bluberries (such as V. …více
Abstract:
V mojej bakalárskej práci som sa venovala čučoriedkam, ich charakteristike z botanického hľadiska, technológií pestovania a najmä ich biologickým aktívnym látkam a účinkom na ľudský organizmus.Čučoriedky patria do rodu Vaccinium a čelade Ericecae. Okrem lesných druhov (napr. V. augustufolium, V. myrtillus) poznáme aj druhy pestované na komerčné účely, známe ako kanadské (napr. V. corymbosum, V. ashei …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma