Biogenní aminy a jejich význam v potravinách – Michaela Vlčková
Michaela Vlčková
Bachelor's thesis
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Biogenic amines and their importance in food
Anotácia:
Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů.Abstract:
This thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vlčková, Michaela. Biogenní aminy a jejich význam v potravinách. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Histaminová intolerance
Kateřina Lánská -
Histaminová intolerance - teorie a praxe
Romana DVOŘÁKOVÁ -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu
Tereza Matušková -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota