Současné možnosti produkce bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů – Helena KRISTINOVÁ
Helena KRISTINOVÁ
Bachelor's thesis
Současné možnosti produkce bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů
Present possibilities of protein concentrates production from plant sources
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo shromáždění informací o současné produkci bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů. Zaměřovala jsem se na hrách setý (Pisum sativum L.), sóju luštinatou (Glycine soja) a brambor hlíznatý (Solanum tuberosum L.). Bílkovinné koncentráty z luštěnin se vyrábějí třemi základními procesy, tj. kyselou extrakcí (při pH 4,3), extrakcí roztokem alkoholu (60 - 90 %) a denaturací …viacAbstract:
The aim of the bachelor thesis was gather information about present possibilities of proteins concentrates production from plant sources. I focused on dried pea (Pisum sativum L.), soybean (Glycine soja) and potato tuber (Solanum tuberosum L.). The protein concentrates from leguminous plants are produced by three basic processes, i.e. acid leasing (at ~pH 4.5), extracting with aqueous alcohol (60 …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
18529
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2011
- Vedúci: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRISTINOVÁ, Helena. \textit{Současné možnosti produkce bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/x94te1/.
Jak správně citovat práci
KRISTINOVÁ, Helena. Současné možnosti produkce bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik
František LORENC -
Význam odrůdy v utváření produkčních parametrů konzumních brambor (Solanum tuberosum L.)
Jonáš ŠPLÍCHAL -
Perspektivy historických a reakce současných genotypů brambor na stresové podmínky a jejich využitelnost v podmínkách ekologického zemědělství
Josef Vršťala -
Produkční a kvalitativní odezvy vybraných historických i soudobých odrůd brambor na stresové podmínky sucha a tepla
Josef Vršťala -
Vliv aplikace POR v systému ochrany pěstování brambor
Vendula VLKOVÁ -
Zhodnocení výnosů a zdravotního stavu vybraných odrůd konzumních brambor
Dagmar Šantrůčková -
Využití biologických prostředků na ochranu brambor vůči mandelince bramborové
Jakub KURÁŽ -
Hodnocení antifungální aktivity inhibitorů proteas z hlíz bramboru (Solanum tuberosum L.)
Jana REISEROVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva