Využití zeolitů v technológii vín révy vinné – Kristína Miklovičová
Kristína Miklovičová
Bachelor's thesis
Využití zeolitů v technológii vín révy vinné
Využití zeolitů v technologii vín révy vinné
Anotácia:
Tato práce má teoreticko-empirický charakter a svým obsahem se zaměřuje na využití zeolitů v technologii výroby vína. V teoretické části definuje zeolit, jeho původ, složení a strukturu, jakož i vlastnosti, rozdělení jednotlivých zeolitů a jejich možné využití v enológii. Tato přírodní hornina, vyznačující se vysokou absorpční schopností je schopná vázat na sebe molekuly díky své vysoce porézní struktuře …viacAbstract:
This bachelor thesis has a theoretical-empirical character and its content is focused on the use of zeolites in the production technology of wine. The theoretical part defines the zeolite, its origin, composition and structure as well as the properties, the division of individual zeolites and their possible use in enology. This natural rock, characterized by their high absorption quality, is able to …viacAbstract:
Táto práca má teoreticko-empirický charakter a svojim obsahom sa zameriava na využitie zeolitov v technológii výroby vína. V teoretickej časti definuje zeolit, jeho pôvod, zloženie a štruktúru, ako aj vlastnosti, rozdelenie jednotlivých zeolitov a ich možné využitie v enológii. Táto prírodná hornina, vyznačujúca sa vysokou absorpčnou schopnosťou je schopná viazať na seba molekuly vďaka svojej vysoko …viacKľúčové slová
zeolit alkoholová fermentace dusíkaté látky termolabilní bílkoviny polyfenoloxidáza aminokyseliny
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Josef Licek
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
The Art of Fermentation In Cocktails: The Bartender s Perspective
Veronika Vybíralíková -
Aminokyseliny v ječmeni a sladu
David Srp -
Dusíkaté látky ve výživě králíků
Peter Šufliarský