Bc. Adéla Mikolášová

Bakalářská práce

Kulinární estetika - jídlo jako umění

Culinary Aesthetics - Food As Art
Anotace:
Jídlo jako takové je běžnou součástí lidského života, chápeme jej jako prostředek k utišení hladu. Je ale otázkou, zda se za určitých podmínek nemůže stát také zdrojem estetického prožívání. Práce „Kulinární estetika – jídlo jako umění“ hledá na tuto otázku odpověď, ptá se, zda je možné vnímat jídlo jako objekt s estetickou funkcí a pokud ano, za jakých podmínek. V práci jsou představeny pohledy, kterými …více
Abstract:
Food itself is ordinary part of human life, we understand it as object to feed us. The question is if it is possible for food to be source of aesthetical experience, and if so, under which conditions. Thesis „Culinary Aesthetics – Food As Art“ tries to find the answer, asks if it is possible to look at food as object with aesthetical function. In first part we present points of view art was regarded …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2013
  • Vedoucí: doc. Mgr. Rostislav Niederle, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masarykova univerzita

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Obecná teorie a dějiny umění a kultury / Estetika