Bc. Mikuláš Zouvala

Diplomová práce

Potravinová bezpečnost České republiky

Food Security in the Czech Republic
Anotace:
V práci je definována potravinová bezpečnost v konceptu lidské bezpečnosti a v agendě OSN, EU a ČR. Problematika potravinové bezpečnosti je ukázána na případové studii zabývající se pšenicí a základními potravinami vyrábějících se z pšenice chleba a pečiva. Práce analyzuje čtyři pilíře potravinové bezpečnosti dostupnost potravin, přístup k potravinám, využití potravin a stabilitu. K tomuto účelu jsou …více
Abstract:
In the thesis food security is defined by using concept of the human security in agenda of the UN, the EU and the Czech Republic. The problematics of the food security is shown on the case study of wheat and basic food made of wheat bread and pastry. The thesis analyses four pillars of the food security food availability, access to food, utilization of food and stability. For this purpose, are used …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Bohuslav Pernica, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zouvala, Mikuláš. Potravinová bezpečnost České republiky. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správní

Univerzita Pardubice

Fakulta ekonomicko-správní

Magisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Regionální rozvoj: Bezpečnost regionu