Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin – Ing. Petra VOJTÍŠKOVÁ
Ing. Petra VOJTÍŠKOVÁ
Doctoral thesis
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
The Influence of Phytic Acid on the Nutritional Value of Foodstuffs
Abstract:
The aim of this Doctoral thesis was to determine the basic chemical composition and phytic acid content in selected legumes and buckwheat products, made from common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench). During this one-year storage experiment, samples were stored at a room temperature of 21?2 °C; and four samplings were performed. Moisture, ash, total fat, crude protein, fibre, phytic acid, mineral …moreAbstract:
Cílem disertační práce bylo stanovit základní chemické složení a obsah kyseliny fytové ve vybraných vzorcích luštěnin a pohankových produktů vyrobených z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench). Během jedno-letého skladovacího pokusu byly vzorky skladovány při teplotě 21?2 °C a byly odebrány čtyřikrát. U vzorků byl stanoven obsah vlhkosti, popelovin, celkový obsah tuku, dusíkatých látek, vlákniny …moreAbstract:
u hrachu, čočky a celozrnné mouky.
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2012
Accessible from:: 26. 4. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2012
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
VOJTÍŠKOVÁ, Petra. Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv genotypu na obsah rutinu v rostlinách rodu \kur{(Fagopyrum)}
Martina KRÁLOVÁ -
Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa
Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ