Ing. Petra VOJTÍŠKOVÁ

Doctoral thesis

Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin

The Influence of Phytic Acid on the Nutritional Value of Foodstuffs
Abstract:
The aim of this Doctoral thesis was to determine the basic chemical composition and phytic acid content in selected legumes and buckwheat products, made from common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench). During this one-year storage experiment, samples were stored at a room temperature of 21?2 °C; and four samplings were performed. Moisture, ash, total fat, crude protein, fibre, phytic acid, mineral …viac
Abstract:
Cílem disertační práce bylo stanovit základní chemické složení a obsah kyseliny fytové ve vybraných vzorcích luštěnin a pohankových produktů vyrobených z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench). Během jedno-letého skladovacího pokusu byly vzorky skladovány při teplotě 21?2 °C a byly odebrány čtyřikrát. U vzorků byl stanoven obsah vlhkosti, popelovin, celkový obsah tuku, dusíkatých látek, vlákniny …viac
Abstract:
u hrachu, čočky a celozrnné mouky.
 
 
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2012
Zverejniť od: 26. 4. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2012

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VOJTÍŠKOVÁ, Petra. Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 26. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / odbor:
Food Chemistry and Technology / Food Technology

Práce na příbuzné téma