Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin – Ing. Petra VOJTÍŠKOVÁ
Ing. Petra VOJTÍŠKOVÁ
Disertační práce
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
The Influence of Phytic Acid on the Nutritional Value of Foodstuffs
Abstract:
The aim of this Doctoral thesis was to determine the basic chemical composition and phytic acid content in selected legumes and buckwheat products, made from common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench). During this one-year storage experiment, samples were stored at a room temperature of 21?2 °C; and four samplings were performed. Moisture, ash, total fat, crude protein, fibre, phytic acid, mineral …víceAbstract:
Cílem disertační práce bylo stanovit základní chemické složení a obsah kyseliny fytové ve vybraných vzorcích luštěnin a pohankových produktů vyrobených z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench). Během jedno-letého skladovacího pokusu byly vzorky skladovány při teplotě 21?2 °C a byly odebrány čtyřikrát. U vzorků byl stanoven obsah vlhkosti, popelovin, celkový obsah tuku, dusíkatých látek, vlákniny …víceAbstract:
u hrachu, čočky a celozrnné mouky.
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2012
Zveřejnit od: 26. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOJTÍŠKOVÁ, Petra. Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv genotypu na obsah rutinu v rostlinách rodu \kur{(Fagopyrum)}
Martina KRÁLOVÁ -
Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa
Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ