Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů – Bc. Tomáš Zbranek
Bc. Tomáš Zbranek
Diplomová práce
Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů
The effect of combination of sheep and cow milk on yoghurt properties
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů. Vzorky byly vyrobeny z ovčího mléka, směsi ovčího a kravského mléka s různým poměrem zastoupení obou surovin a kravského mléka. Pokus byl složen ze dvou částí. Mléko použité pro výrobu první sady jogurtů bylo standardizováno na obsah sušiny a tuku ovčího mléka. Výroba druhé sady vzorků proběhla z …víceAbstract:
Thesis is focused on exploring the impact of a combination of sheep and cow milk on characteristics of yogurt. The samples were made from sheep milk, a mixture of sheep and cow milk with varying proportions of representation of both raw materials and cow milk. Experiment was composed of two parts. The milk used for the production of the first set yoghurt was standardized on the content of dry matter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zbranek, Tomáš. Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů . Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace
Kateřina Kryštofová -
Zhodnocení vybraných ukazatelů mléka u ovcí plemene lacaune při aplikaci pastevního odchovu.
Markéta Sedláková -
Vliv vybraných faktorů na mléčnou užitkovost ovcí na bázi plemene lacaune.
Leona Konečná -
Klasický vs. tradiční bulharský jogurt – chemická, mikrobiologická a senzorická charakterizace
Zahraa Jasimová -
Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka
Barbora Slanařová