Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii – Zuzana ŠNAJDROVÁ
Zuzana ŠNAJDROVÁ
Bakalářská práce
Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii
Nutritional Characteristics of Nuts and Their Gastronomic Utilization
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy skořápkového ovoce. U jednotlivých druhů byl popsán výskyt a charakteristika plodů, jejich chemické složení a možné využití skořápkového ovoce v gastronomii. Jednotlivé látky obsažené ve skořápkovém ovoci byly charakterizovány především z hlediska jejich významu ve výživě. Ořechy jsou považovány za součást zdravé výživy. Nejčastěji se obsažené …víceAbstract:
The aim of this thesis was to characterize individual species of nuts. The incidence and characteristics of nuts, chemical composition and possible use of nuts in gastronomy were described for particular species. The individual compounds in nuts were primarily characterized in terms of their importance in nutrition. Nuts are considered to be a part of healthy nutrition. Most often they work against …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠNAJDROVÁ, Zuzana. Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Gastronomie a ovoce
Věra MATUŠKOVÁ -
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Erika Hyblerová -
Moderní trendy používání čokolády v gastronomii, degustace čokolády
Veronika Svejkovská -
VÝZNAM A VYUŽITÍ PŠTROSÍHO MASA V ČESKÉ GASTRONOMII
Jana Hrabovská -
Méně tradiční byliny v gastronomii
Daniela Baranov -
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková -
Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk
Jan Němec