Bc. Vendula Hrubá

Bachelor's thesis

Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně

Analysis of Differences in Cooking Habits of Ukrainian and Czech Cuisine
Abstract:
Cílem bakalářské práce byla analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech dvou odlišných kuchyní, ukrajinské a české. Ačkoliv téma pokrývá široké spektrum oblastí ke zkoumání, tak jsem se z větší části zaměřila na stravovací zvyklosti spojené s oslavami svátků. Tomu odpovídá i teoretické vymezení, kde jsem se zabývala historií stravování v obou zemích a původem svátků a tradic. V analytické části jsem …more
Abstract:
The goal of bachelor dissertation was analysis of differences in eating habits of two divergent cuisines, ukrainian and czech. Even though this theme covers wide spectrum of areas to research, I decided to focus more on eating habits linked with holidays celebrations. This corresponds with theoretical definition, where I wrote about history of eating habits of both countries and about origin of holidays …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 11. 2019

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 1. 2020
  • Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
  • Reader: doc. PhDr. Jelena Celunová, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze