Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně – Bc. Vendula Hrubá
Bc. Vendula Hrubá
Bachelor's thesis
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně
Analysis of Differences in Cooking Habits of Ukrainian and Czech Cuisine
Abstract:
Cílem bakalářské práce byla analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech dvou odlišných kuchyní, ukrajinské a české. Ačkoliv téma pokrývá široké spektrum oblastí ke zkoumání, tak jsem se z větší části zaměřila na stravovací zvyklosti spojené s oslavami svátků. Tomu odpovídá i teoretické vymezení, kde jsem se zabývala historií stravování v obou zemích a původem svátků a tradic. V analytické části jsem …moreAbstract:
The goal of bachelor dissertation was analysis of differences in eating habits of two divergent cuisines, ukrainian and czech. Even though this theme covers wide spectrum of areas to research, I decided to focus more on eating habits linked with holidays celebrations. This corresponds with theoretical definition, where I wrote about history of eating habits of both countries and about origin of holidays …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 11. 2019
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/csa5v/
Thesis defence
- Date of defence: 27. 1. 2020
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: doc. PhDr. Jelena Celunová, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Specifika ukrajinské gastronomie
Taisiia Bondarenko -
Vliv ukrajinské kuchyně na Volyňské Čechy
Alena Zutisová -
Singer’s Gimpel the fool & Dostoevsky’s Prince Myshkin: Tracing the figure of the holy fool in Jewish American and Russian literary traditions
Dušan Mencl -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech arménské a české kuchyně
Lianna Belousova -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech thajské a české kuchyně
Aneta Frydrychová -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech vietnamské a české kuchyně
Tra My Nguyen Thi Huong -
Vliv sociálních a kulturních faktorů na stravovací zvyklosti
Adéla ČECHOVÁ