Termorezistentní mikroskopické houby v bylinách pro přípravu " čaje " – Bc. Petr Michálek
Bc. Petr Michálek
Bakalářská práce
Termorezistentní mikroskopické houby v bylinách pro přípravu " čaje "
Thermoresistant microspical fungi in herbal tea ingredients
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikroskopických hub, jejich významem, vlastnostmi a výskytem. V rámci práce jsou zkoumány termorezistentní plísně, které přežívají záhřev na teplotu 80°C . Jedním ze substrátů, na kterém se mohou vyskytovat, jsou byliny, které jsou používány pro přípravu "čajů" a při kulinárních úpravách pokrmů a mohou tak být kontaminantem dalších potravin a ohrožovat …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with microscopic fungi, their importance, properties and appearance. Within work are examined thermoresistant fungi that survive heating to 80°C. One of the substrate on which they may occur are herbs that are used for the preparation of "teas" and the adjustment of culinary dishes and can be a contaminant of other food and threaten human health.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/do5si/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Vybrané mykotoxiny a jejich případný vliv na lidské zdraví
Gabriela Stejskalová -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Zdravotní rizika spojená s kontaminací životního prostředí mykotoxiny
Nikol MIKYSKOVÁ -
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
Koření pohledem chemika (nejen)
Veronika Sojáková -
Koření v léčebné výživě
Pavlína Kopecká