Jana Onodiová
Bachelor's thesis
Věcná břemena - služebnosti
Easements - servitudes
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a vyhodnocením současné právní úpravy služebnosti cesty dle platného občanského zákoníku. Dále pak průzkumem, kterým bude zjištěna míra informovanosti lidí o služebnostech a zjištěním nejčastějších případů služebností. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy týkající se věcných břemen, a jsou v ní charakterizovány jednotlivé …moreAbstract:
This bachelor's thesis deals with the analysis and evaluation of the current legal regulation of road servitudes according to the valid Civil Code. Next, a survey that will determine the level of awareness of people about servitudes and the most common cases of servitudes. The work is divided into two parts. In the theoretical part, concepts related to easements are explained and individual types of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 8. 2022
Identifier:
https://is.ambis.cz/th/iasec/
Thesis defence
- Date of defence: 20. 9. 2022
- Supervisor: Mgr. Filip Koloros
- Reader: Mgr. Jiří Protiva
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS University
Bachelor programme / field:
Security & Safety Management in Regions / Security and Safety Management in Regions
Theses on a related topic
-
Předmět občanskoprávního vztahu – věc v právním smyslu, členění věcí dle NOZ (zák. č. 89/2012 Sb.)
Jana Dietlová -
Metody určení hodnoty věcných břemen in rem vzniklých v souvislosti s vedením inženýrských sítí, a to na dobu neurčitou
Branislav Ištók -
Metody určení hodnoty věcných břemen in rem vzniklých v souvislosti s vedením inženýrských sítí, a to na dobu určitou
Roman Polák -
Zástavní právo k movitým věcem
Aneta BARNETOVÁ -
Special features and data streams of owner consent for fibre roll-out
Marek Lukl -
Third Wave Coffee: Customer’s and Owner’s Perception and Preference
Mariia Lytvynova