In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí – Bc. Jana Bártíková
Bc. Jana Bártíková
Diplomová práce
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Determination of in vitro digestibility of crude protein and starch by extruded wheat grain
Anotace:
Pšenice je velmi významnou a důležitou zemědělskou plodinou nejen pro lidskou výživu, ale také v oblasti výživy zvířat, zejména drůbeže. V současnosti již existuje několik odrůd a vlastností pšenice, u kterých však převážně zůstává nutriční potenciál neznámý. Většina technologických parametrů určených pro kultivary pšenice se totiž nezaobírá požadavky na výkrm drůbeže, nýbrž vlastnostmi definovanými …víceAbstract:
Wheat is a very important agricultural crop not only for human nutrition but also for animal nutrition, especially poultry. There are several varieties and properties, but the predominantly nutritional potential remains unknown. The most of the technological parameters for wheat cultivars do not address the requirements for fattening poultry but rather the properties defined for human use. For this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BÁRTÍKOVÁ, Jana. \textit{In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/xe91sw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva