Kateřina OBDRŽÁLKOVÁ
Bachelor's thesis
Řasy a jejich použití v kosmetice
Algae and Their Application in Cosmetics
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat využití mořských a sladkovodních řas v kosmetických výrobcích. Řasy jsou zdrojem významných biologicky aktivních látek nazývaných kosmeceutika, která jsou používána v kosmetických výrobcích a vykazují vlastnosti léčiv. Tyto látky zlepšují a chrání vzhled lidského těla. Dále bylo shrnuto zařazení řas do systému a popsáno jejich chemické složení.Abstract:
The main goal of my thesis was to describe usage of seaweeds and freshwater algae in cosmetic products. Algae are the source of significant biologicaly active substances called cosmeceuticals, which are used in cosmetic products and are considered as pharmaceuticals. These substances protect and improve physical appearance. Also the part of this thesis is categorizing algae into the system and description …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2012
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
OBDRŽÁLKOVÁ, Kateřina. Řasy a jejich použití v kosmetice. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent
Theses on a related topic
-
Výskyt a environmentální dopad mikroplastů v mořských a sladkovodních ekosystémech
Martin Marx -
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská -
Jakost, pozitiva a negativa konzumace sladkovodních a mořských ryb
Jitka Lukášová -
Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace
Jan Sokol -
Fylogeneze a systematická revize komplexu Palaemonella - Cuapetes u krevet čeledi Palaemonidae (Crustacea: Decapoda)
Pavlína FROLOVÁ -
Faktory ovlivňující obsah jódu v mléce a mléčných výrobcích
Michaela Lukáčová -
Chemické modifikace povrchů rozdílných substrátů a jejich charakterizace
Monika BENKOCKÁ -
Lázeňská kosmetika
Nika Kovačevičová