Řasy a jejich použití v kosmetice – Kateřina OBDRŽÁLKOVÁ
Kateřina OBDRŽÁLKOVÁ
Bakalářská práce
Řasy a jejich použití v kosmetice
Algae and Their Application in Cosmetics
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat využití mořských a sladkovodních řas v kosmetických výrobcích. Řasy jsou zdrojem významných biologicky aktivních látek nazývaných kosmeceutika, která jsou používána v kosmetických výrobcích a vykazují vlastnosti léčiv. Tyto látky zlepšují a chrání vzhled lidského těla. Dále bylo shrnuto zařazení řas do systému a popsáno jejich chemické složení.Abstract:
The main goal of my thesis was to describe usage of seaweeds and freshwater algae in cosmetic products. Algae are the source of significant biologicaly active substances called cosmeceuticals, which are used in cosmetic products and are considered as pharmaceuticals. These substances protect and improve physical appearance. Also the part of this thesis is categorizing algae into the system and description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OBDRŽÁLKOVÁ, Kateřina. Řasy a jejich použití v kosmetice. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt a environmentální dopad mikroplastů v mořských a sladkovodních ekosystémech
Martin Marx -
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská -
Jakost, pozitiva a negativa konzumace sladkovodních a mořských ryb
Jitka Lukášová -
Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace
Jan Sokol -
Fylogeneze a systematická revize komplexu Palaemonella - Cuapetes u krevet čeledi Palaemonidae (Crustacea: Decapoda)
Pavlína FROLOVÁ -
Faktory ovlivňující obsah jódu v mléce a mléčných výrobcích
Michaela Lukáčová -
Chemické modifikace povrchů rozdílných substrátů a jejich charakterizace
Monika BENKOCKÁ -
Lázeňská kosmetika
Nika Kovačevičová