Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat – Tomáš Kubát
Tomáš Kubát
Bakalářská práce
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Meat quality of extensively fattened pigs
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá kvalitou masa u extenzivně vykrmovaných prasat a faktory, které tuto kvalitu ovlivňují. V literární rešerši jsou systematicky popsané chemické ukazatele masa, jako je voda, bílkoviny, tuk, minerály, vitamíny a pH. Jsou zde popsané také senzorické vlastnosti masa jako barva, vůně, chuť, křehkost, vaznost a textura. V druhé části literární rešerše jsou popsány mateřská a …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the quality of meat in extensively fattened pigs and the factors influencing this quality. The literature search systematically describes the chemical parameters of meat such as water, protein, fat, minerals, vitamins and pH. Sensory properties of meat such as colour, aroma, flavour, tenderness, binding and texture are also described. In the second part of the literature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Kateřina Zadinová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek
Název
Vložil
Vloženo
Práva