Tomáš Kubát
Bachelor's thesis
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Meat quality of extensively fattened pigs
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá kvalitou masa u extenzivně vykrmovaných prasat a faktory, které tuto kvalitu ovlivňují. V literární rešerši jsou systematicky popsané chemické ukazatele masa, jako je voda, bílkoviny, tuk, minerály, vitamíny a pH. Jsou zde popsané také senzorické vlastnosti masa jako barva, vůně, chuť, křehkost, vaznost a textura. V druhé části literární rešerše jsou popsány mateřská a …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the quality of meat in extensively fattened pigs and the factors influencing this quality. The literature search systematically describes the chemical parameters of meat such as water, protein, fat, minerals, vitamins and pH. Sensory properties of meat such as colour, aroma, flavour, tenderness, binding and texture are also described. In the second part of the literature …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 28. 5. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Reader: Kateřina Zadinová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBÁT, Tomáš. \textit{Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/xevm99/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Animal Production
Theses on a related topic
-
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights