Kateřina MOUDRÁ
Bachelor's thesis
Problematika geneticky modifikovaného hrachu
The Issue of the Genetically Modified Pea
Abstract:
Tématem této bakalářské práce je hrách a využití metod transgenoze ke zlepšení jeho vlastností. První část se věnuje obecně hrachu, jeho významu, botanické charakteristice, složení semen, škůdcům a onemocněním. Druhá část práce je pak zaměřena na transgenozi, metody transgenoze, nejčastěji vnášené transgeny a uplatnění transgenoze ve šlechtění hrachu. V závěru jsou stručně popsány pravidla pěstování …moreAbstract:
The theme of this bachelor thesis is the pea and the use of transgenesis to improve its properties. The first part deals with the pea generally, its importance, botanical characteristics, seed composition, pests and diseases. The second part is focused on transgenesis, methods of transgenesis, most often inserted transgenes and application of transgenesis in breeding the pea. The rules of transgenic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MOUDRÁ, Kateřina. Problematika geneticky modifikovaného hrachu. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.