Optimalizace metody pro stanovení isoflavonů a equolu v sýru – Bc. Lenka Jurasová
Bc. Lenka Jurasová
Bakalářská práce
Optimalizace metody pro stanovení isoflavonů a equolu v sýru
Optimization of method for isoflavone and equol determination in cheese
Anotace:
Isoflavony, látky vyskytující se zejména v sóji luštinaté a jeteli lučním, a equol, hlavní metabolit isoflavonu daidzeinu, jsou v posledních letech zkoumány zejména pro jejich blahodárné účinky na lidské zdraví. A to nejen jako hormonální substituční terapie pro léčení příznaků spojených s menopauzou, ale také jako prevence proti rakovině prsu, kardiovaskulárním onemocněním, osteoporóze, úpravě hladiny …víceAbstract:
Isoflavones which are especially contained in soya beans and red clover and equol, the main metabolite of isoflavone daidzein, have been studied for their positive impact on human health. They are the focus of interest thanks to their prevention function against many diseases such as breast cancer, high cholesterol, osteoporosis and treatment of symptoms associated with menopause. These effects and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/wdpvu/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2018
- Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Vojtěch Sedláček, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.