Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu – Bc. Daniel Maňhal
Bc. Daniel Maňhal
Master's thesis
Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu
Effect of rearing conditions on nutritional quality of edible insects
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem chovných podmínek a stravy na nutriční složenípotemníka moučného (Tenebrio molitor), konkrétně na spektrum mastných kyselinv obsaženém tuku. Určujícími faktory byly teplota chovu a složení podávané stravy. Literárnírešerše se zabývá fenoménem entomofágie, která je tradiční součástí života mnoha kultur pocelém světě, přičemž z historického hlediska se zároveň jedná …moreAbstract:
This thesis investigates the impact of breeding conditions and diet on the nutritionalcomposition of mealworm (Tenebrio molitor), specifically on the spectrum of fatty acids. Therearing temperature and diet composition represent the determining factors. The aim of theliterature research is to investigate entomophagy: a practice of insects eating, historicallycommon to many non-Western cultures. In …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAŇHAL, Daniel. \textit{Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/xfixrw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
Vratislava Kostková -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights