Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu – Bc. Daniel Maňhal
Bc. Daniel Maňhal
Diplomová práce
Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu
Effect of rearing conditions on nutritional quality of edible insects
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem chovných podmínek a stravy na nutriční složenípotemníka moučného (Tenebrio molitor), konkrétně na spektrum mastných kyselinv obsaženém tuku. Určujícími faktory byly teplota chovu a složení podávané stravy. Literárnírešerše se zabývá fenoménem entomofágie, která je tradiční součástí života mnoha kultur pocelém světě, přičemž z historického hlediska se zároveň jedná …víceAbstract:
This thesis investigates the impact of breeding conditions and diet on the nutritionalcomposition of mealworm (Tenebrio molitor), specifically on the spectrum of fatty acids. Therearing temperature and diet composition represent the determining factors. The aim of theliterature research is to investigate entomophagy: a practice of insects eating, historicallycommon to many non-Western cultures. In …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAŇHAL, Daniel. \textit{Vliv podmínek chovu na nutriční jakost jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/xfixrw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
Vratislava Kostková -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek
Název
Vložil
Vloženo
Práva