Bc. Martina Klouparová

Bakalářská práce

Tradiční česká gastronomie napříč časem

Traditional czech gastronomy through the history
Anotace:
Bakalářská práce „Tradiční česká gastronomie napříč časem“ pojednává o české gastronomii, která je součástí výuky tříletého oboru Kuchař – číšník. To znamená historii české stravy, význam jednotlivých základních surovin, pověry a symbolika spjatou s přípravou stravy v české kuchyni. Odlišnosti a specifika regionální kuchyně a příklady jednotlivých pokrmů regionální kuchyně. Stravou a jejími vlivy na …více
Abstract:
Bachelor thesis "Traditional Czech cuisine through time" deals with Czech cuisine, which is part of three years study programme "cook - waiter". It deals about the history of the Czech diet, the importance of individual basic ingredients, superstition and symbolism connected with food preparation in Czech cuisine. There is also part about differences and specificities of regional cuisine and examples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 5. 2016
  • Vedoucí: Ing. Pavla Stejskalová
  • Oponent: JUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta

Masarykova univerzita

Pedagogická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Učitelství praktického vyučování