Možnosti využití výlisků z hroznů révy vinné – Tereza Kapičáková
Tereza Kapičáková
Bakalářská práce
Možnosti využití výlisků z hroznů révy vinné
The possibility of using marc of grapes
Anotace:
Réva vinná je známa především díky produkci vína, případně dalších výrobků z hroznů. V poslední době se však na trh začínají dostávat výrobky, které jsou vytvořeny z odpadních částí při výrobě vína. Jedná se o výrobky z třapin, matolin a semínek révy vinné. Známý je například olej, ocet či mouka ze semínek révy vinné. Ta se využívají také v kosmetice. Rozšířená je výroba druháku a grappy z matolin …víceAbstract:
Grapevine is known for the production of wine or other products made from grapes. Recently, however, are starting to get to market products which are formed from the waste components in winemaking. These are the products of stem, marc and seeds of grapes. Known as oil, vinegar and flour from the seeds of grapes. It is also used in cosmetics. Expanded production is a sophomore and grappa from the marc …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Božena Průšová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva