Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné – Nikola Široká
Nikola Široká
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné
Biologically-acitve substances in blackthorn fruits
Abstract:
Tato práce se zabývá biologicky aktivními látkami. Pozornost je věnována složení trnky obecné a jejímu využití. Dále jsou specifikovány účinky na lidské zdraví. V neposlední řadě jsou v této práci popsané metody pro stanovení přírodních potravinářských barviv obsažených v trnce obecné.Abstract:
This thesis deals with the biologically active substances. Attention is paid to the composition blackthorn fruits and her exploitation. Further, the effects on human health are specified. Finally, there are described methods of natural food colouring analysis in blackthorn fruits.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 6. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Široká, Nikola. Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.