Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné – Nikola Široká
Nikola Široká
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné
Biologically-acitve substances in blackthorn fruits
Anotácia:
Tato práce se zabývá biologicky aktivními látkami. Pozornost je věnována složení trnky obecné a jejímu využití. Dále jsou specifikovány účinky na lidské zdraví. V neposlední řadě jsou v této práci popsané metody pro stanovení přírodních potravinářských barviv obsažených v trnce obecné.Abstract:
This thesis deals with the biologically active substances. Attention is paid to the composition blackthorn fruits and her exploitation. Further, the effects on human health are specified. Finally, there are described methods of natural food colouring analysis in blackthorn fruits.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 6. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Široká, Nikola. Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.