Marie Smolíková
Bachelor's thesis
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Microbiological control of dried fruit
Abstract:
Významným faktorem pro posouzení kvality potravin je jejich mikrobiální kontaminace. Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou sušených jablek. Práce vychází z předpokladu, že síření má vliv na obsah mikroorganismů. Cílem je tedy stanovit jejich počet, vliv síření na jejich obsah, případně zhodnotit další vlivy siřičitanů na sušená jablka. Trendem dnešní doby je konzumace potravin bez …moreAbstract:
An important factor for assessing the quality of food is their microbial contamination. This Bachelor thesis deals with the microbiological quality of dried apples. Bachelor thesis is based on the assumption that the use of sulphites has influence of the content of microorganisms. The aim is therefore determine their number, the influence of use of sulphites on their content, eventually evaluate other …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Reader: Barbora Plháková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SMOLÍKOVÁ, Marie. \textit{Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/xfyp4o/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý -
Vliv skladování na mikroflóru sušeného ovoce
Jaroslav KOVÁŘ -
Mikrobiologická kontrola sušených jablek
Marie Smolíková -
Skladování lyofilizovaných jablek
David Fajgara -
Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování
Tereza Pechová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights