Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky – Ing. Lenka Dostálová
Ing. Lenka Dostálová
Disertační práce
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
The Impact of Bioactive Compounds on Microorganisms Contaminating Milk and Dairy Products
Anotace:
Cílem disertační práce s názvem Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky byla v prvním kroku izolace a identifikace mikroorganismů přítomných v mléce a mléčných výrobcích, následné testování přírodních antimikrobiálních látek ve formě esenciálních olejů z vybraných rostlin metodami in vitro (diskovou difúzní metodou a metodou zřeďování v bujónu) vůči …víceAbstract:
The aim of the dissertation thesis, The Impact of Bioactive Compounds on Microorganisms Contaminating Milk and Dairy Products, was to isolate and identify microorganisms contained in milk and dairy products, and to test them for their susceptibility to natural antimicrobial agents (essential oils). Against isolates and defined microorganism, in vitro methods (disc diffusion method and broth dilution …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 3. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Možnosti využití chitosanu pro konzervaci potravin
Veronika Kudinova -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Petra Karásková -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Lucie Svobodová -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier
Název
Vložil
Vloženo
Práva