Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy – Kateřina Kubincová
Kateřina Kubincová
Bachelor's thesis
Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy
Quality of potato tubers with respect to human nutrition
Anotácia:
Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši o obsahových látkách v hlízách brambor, o jejich výzmanu pro výživu člověka a o faktorech, které tyto látky v bramborách ovlivňují. Z poznatků nabytých studiem odborné literatury jsem dospěla k těmto hlavním závěrům: Brambory jsou jednou ze základních potravin a setkáváme se s nimi téměř denně jen v odlišné formě, avšak jejich význam je často zapomínán. …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to develop an overview of nutrients in potato tubers, how they are important in human nutrition and about factors, which can affact it. The knowledge, which I get by studiing literature, I conclued to : Potatoes are one of the basic food and we meet with them every day just in a different form, but their importance is often forgotten. But this is a plant, which men …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Karel Hamouz, CSc.
- Oponent: Milan Vach, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUBINCOVÁ, Kateřina. \textit{Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/xgw9rp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz
Petra BRODINOVÁ -
Vliv mědi a zinku na chemické složení bramborových hlíz
Petra VALOVÁ -
Vliv dusíku a fosforu na chemické složení bramborových hlíz
Hana SVOBODOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva