Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka – Jiří Štěpánek
Jiří Štěpánek
Bachelor's thesis
Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
The impact of indirect UHT heating on selected milk properties
Abstract:
Hlavním podmětem zkoumání bylo zjistit jaký vliv mají různé teploty nepřímého záhřevu UHT na mléko v závislosti na době výdrže. Pro výrobu vzorků bylo použito syrové mléko, které bylo následně odstředěno. V závislosti na provedeném UHT záhřevu byly sledovány vybrané vlastnosti jako titrační kyselost, aktivní kyselost, obsah tuku, obsah sušiny, reologické vlastnosti, termostabilita, thiobarbiturové …moreAbstract:
The main topic of the study was to investigate the effect of different UHT indirect heating temperatures on milk depending on the retention time. Raw milk was used for the production of the samples, which were subsequently centrifuged. Selected properties such as titratable acidity, active acidity, fat content, dry matter content, rheological properties, thermostability, thiobarbituric number and nitrogen …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Štěpánek, Jiří. Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology
Theses on a related topic
-
Hodnocení kvality pasterovaného a UHT mléka
Petra Kucerova -
Porovnání kvality UHT mléka
Markéta Neubauerová -
Výroba a kvalita UHT mlieka
Michaela Sabotová -
Vliv doby skladování na vlastnosti UHT mléka
Martin Vácha -
Mléčné výrobky ošetřené technologií UHT
Tereza Emingrová