Jiří Štěpánek

Bachelor's thesis

Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka

The impact of indirect UHT heating on selected milk properties
Abstract:
Hlavním podmětem zkoumání bylo zjistit jaký vliv mají různé teploty nepřímého záhřevu UHT na mléko v závislosti na době výdrže. Pro výrobu vzorků bylo použito syrové mléko, které bylo následně odstředěno. V závislosti na provedeném UHT záhřevu byly sledovány vybrané vlastnosti jako titrační kyselost, aktivní kyselost, obsah tuku, obsah sušiny, reologické vlastnosti, termostabilita, thiobarbiturové …more
Abstract:
The main topic of the study was to investigate the effect of different UHT indirect heating temperatures on milk depending on the retention time. Raw milk was used for the production of the samples, which were subsequently centrifuged. Selected properties such as titratable acidity, active acidity, fat content, dry matter content, rheological properties, thermostability, thiobarbituric number and nitrogen …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štěpánek, Jiří. Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology

Theses on a related topic