Jiří Štěpánek

Bachelor's thesis

Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka

The impact of indirect UHT heating on selected milk properties
Anotácia:
Hlavním podmětem zkoumání bylo zjistit jaký vliv mají různé teploty nepřímého záhřevu UHT na mléko v závislosti na době výdrže. Pro výrobu vzorků bylo použito syrové mléko, které bylo následně odstředěno. V závislosti na provedeném UHT záhřevu byly sledovány vybrané vlastnosti jako titrační kyselost, aktivní kyselost, obsah tuku, obsah sušiny, reologické vlastnosti, termostabilita, thiobarbiturové …viac
Abstract:
The main topic of the study was to investigate the effect of different UHT indirect heating temperatures on milk depending on the retention time. Raw milk was used for the production of the samples, which were subsequently centrifuged. Selected properties such as titratable acidity, active acidity, fat content, dry matter content, rheological properties, thermostability, thiobarbituric number and nitrogen …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štěpánek, Jiří. Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Food Technology

Práce na příbuzné téma