Bc. Daniela Maleňáková

Diplomová práce

Reduktivní defekty vín a možnosti jejich odstranění

Reductive sulphur off-odors and possibilities of their removal
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá reduktivními defekty u vín a možnostmi jejich odstranění. V literární části jsou popsány látky způsobující tyto defekty a jejich prahové hodnoty. Dále nejčastější příčiny vzniku defektů a možnosti jejich prevence, případně odstranění. Praktická část práce je zaměřena na stanovení sirovodíku (H2S) u vína s reduktivním defektem a na možnosti snížení jeho obsahu za pomoci …více
Abstract:
This diploma thesis deals with reductive sulphur off-odors in wines and possibilities of their removal. The theoretical part describes substances causing these defects, their threshold values, most common causes of defects and possibility of their prevention or removal. The practical part is focused on the determination of hydrogen sulphide (H2S) in wine with reductive sulphur off-odor and the possibility …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta