Hana Cihlářová
Bachelor's thesis
Spotřebitelské preference masa kanečků
Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Abstract:
V současné době se u nás chov prasat zaměřuje primárně na výkrm prasniček a vepříků. Nabízí se však způsob, jak zlepšit ekonomiku produkce a zároveň welfare zvířat. Jedná se o výkrm kanečků, jež dokáže plně využít růstový potenciál zvířat, ale také zlepšit jejich pohodu, jelikož nejsou chirurgicky kastrována. To je nejen bolestivé, stresující, ale i možným rizikem infekce. S výkrmem kanečků je spojen …moreAbstract:
At present time, pig breeding in our country is focuses primarily on fattening gilts and barrows. However, there is a way to improve the economy of production and at the same time animal welfare. It is a fattening boar, that can take full advantage of the growth potential of the animals, but also improve their welfare, as there is no surgically castration. This one is not only painful, stressful, but …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CIHLÁŘOVÁ, Hana. \textit{Spotřebitelské preference masa kanečků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/xj8qel/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Animal Production
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Adam Sochor
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights