Potravinová alergie a intolerance na lepek – Bc. Eva Badinková
Bc. Eva Badinková
Diplomová práce
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Food allergy and intolerance to gluten
Anotace:
Cílem práce je zpracovat problematiku potravinové alergie na lepek. Prostřednictvím dotazníkového šetření pak zjistit maximum možných symptomů a všech průvodních jevů u celiaků a na základě získaných dat se pokusit vytvořit dotazníkový nástroj na predikci onemocnění celiakií. Zavedením výrobků z obilovin do lidské výživy, byly vytvořeny podmínky pro vznik onemocnění zvané celiakie. Je to chronické …víceAbstract:
The aim is to handle the issue of food allergies to gluten. Through the survey , then check the maximum possible symptoms, and all the accompanying phenomena in coeliacs and on the basis of the data obtained to try to create a questionnaire tool for prediction of celiac disease. With the introduction of grain products to the world, we created a new condition known as Celiac disease. This is a chronic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva