Bc. Petr ŽÍLA

Diplomová práce

Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů

The Impact of Cheddar Cheese Maturity Degree and Composition of Emulsifying Salts on the Consistency of Processed Cheese
Anotace:
Cílem práce bylo vyhodnotit vliv stupně zralosti sýru Čedar a složení ternárních směsí tavících solí na konzistenci taveného sýru. Modelové vzorky taveného sýru byly vy-robeny ze 4, 8, 12 a 16 zralého sýru Čedar pomocí čtyř kombinací tavících solí (DSP: TSPP: P20, DSP: TSPP: TSC, DSP: TSC: P20 and TSC: TSPP: P20) v různém poměru fosforečnanu disodného (Na2HPO4 - DSP), difosforečnanu sodného (Na2P2O7 …více
Abstract:
The aim of the thesis was to evaluate the influence of Cheddar cheese maturity degree and composition of ternary mixtures of emulsifying salts on the consistency of processed cheese. The model processed cheese samples were produced from 4, 8, 12 and 16 week maturity Cheddar cheese using four combination emulsifying salts (DSP:TSPP:P20, DSP:TSPP:TSC, DSP:TSC:P20 and TSC:TSPP:P20) varying in ratios of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŽÍLA, Petr. Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe