Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů – Bc. Petr ŽÍLA
Bc. Petr ŽÍLA
Master's thesis
Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů
The Impact of Cheddar Cheese Maturity Degree and Composition of Emulsifying Salts on the Consistency of Processed Cheese
Abstract:
Cílem práce bylo vyhodnotit vliv stupně zralosti sýru Čedar a složení ternárních směsí tavících solí na konzistenci taveného sýru. Modelové vzorky taveného sýru byly vy-robeny ze 4, 8, 12 a 16 zralého sýru Čedar pomocí čtyř kombinací tavících solí (DSP: TSPP: P20, DSP: TSPP: TSC, DSP: TSC: P20 and TSC: TSPP: P20) v různém poměru fosforečnanu disodného (Na2HPO4 - DSP), difosforečnanu sodného (Na2P2O7 …moreAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate the influence of Cheddar cheese maturity degree and composition of ternary mixtures of emulsifying salts on the consistency of processed cheese. The model processed cheese samples were produced from 4, 8, 12 and 16 week maturity Cheddar cheese using four combination emulsifying salts (DSP:TSPP:P20, DSP:TSPP:TSC, DSP:TSC:P20 and TSC:TSPP:P20) varying in ratios of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽÍLA, Petr. \textit{Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/xk1i6l/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŽÍLA, Petr. Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Edges of Cedar Grove
Vojtěch Luksch -
Edges of Cedar Grove
Vojtěch Luksch -
A Semiotic Analysis and Illustrative Translations of Cedar Point Amusement Park's Printed Promotional Materials
Miroslav KOKEŠ