Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu – Bc. Vojtěch Neuwirth
Bc. Vojtěch Neuwirth
Diplomová práce
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
The effect of the processing and composition of the filling of chocolate pralines on their final quality.
Anotace:
Tato práce se zaměřuje na optimalizaci přípravy čokoládových bonbonů prostřednictvím studia ganache, konkrétně emulze oleje ve vodě, která se skládá zejména z čokolády a malinového pyré. S postupujícím vývojem a nároky spotřebitelů na vynikající chuťový zážitek a zdravotní přínosy čokoláda jako tradiční tuková náplň již nevyhovuje. V této práci bylo provedeno několik experimentů s devíti různými vzorky …víceAbstract:
This work focuses on the optimization of filled chocolates preparation through the study of ganache, specifically an oil-in-water emulsion consisting mainly of chocolate and raspberry puree. With advancing developments and consumer demands for a superior taste experience and health benefits, chocolate as a traditional fat filling is no longer satisfactory. In this work, several experiments were conducted …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Neuwirth, Vojtěch. Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Revize a aktualizace technologického postupu trhacích práci velkého rozsahu na lomu Nejdek
Matěj Slischka -
Stanovení technologického postupu rekonstrukce objektu s rizikovým výskytem azbestu v obvodovém plášti
Michal Pospíšil -
Analýza technologického postupu přepravy věci silniční dopravou
Yekaterina Dorofeyeva -
Návrh technologického postupu a výrobní linky pro výrobu dřevostaveb
Filip Kříha -
Technologický postup renovace motocyklu JAWA 555
Tomáš Majer -
Povrchové úpravy brýlových čoček - technologický postup, funkce
Karla Mandelíková -
Technologický postup při zhotovení brýlí, materiálové a tvarové odlišnosti brýlových obrub i čoček
Aneta Ressová -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková