Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea – Martin VACEK
Martin VACEK
Master's thesis
Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea
Food and Dining in Selected Works of Herman Melville
Abstract:
This Diploma thesis presents an analysis of food and dinning scenes in selected works of Herman Melville. The analysis suggests three main areas of interest regarding food and dinning. The areas are sharing and social concern, food and cultures and symbolic role of food. Each area is supported with examples from the selected works, which are Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851) and …moreAbstract:
Tato diplomová práce analyzuje roli jídla a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Analýza představuje tři hlavní oblasti, v kterých se projevuje podobná role jídla a stolování. Tyto oblasti jsou vzájemnost a společenský dopad, jídlo a kultury a symbolická role jídla. Každá oblast je doprovázena příklady z vybraných děl, mezi něž patří Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851 …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 3. 2014
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Ondřej Skovajsa
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VACEK, Martin. \textit{Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea}. Online. Master's thesis. Ústí nad Labem: University of Jan Evangelista Purkyně in Ústí nad Labem, Faculty of Education. 2014. Available from: https://theses.cz/id/xkkryn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VACEK, Martin. Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Ústí nad Labem, 2014. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakultaJAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM
Faculty of EducationMaster programme / field:
Primary School Teacher Education / Uč. cizích jazyků pro ZŠ-AJ navazující
Theses on a related topic
-
Historie a současnost spotřební kultury – sociální a psychologické aspekty moderního konzumenství
Milan Paták -
Komparace stravovacích zvyklostí a kultury v indonéské, vietnamské a thajské kuchyni
Adéla Kučerová -
Výrazné rysy a specifické vlastnosti ukrajinské a moldavské gastronomie
Nataliia Kolomiiets -
Hostinská zařízení na přelomu 19. a 20. století v Hradci Králové, sondy do jejich sociálního významu a hmotné kultury
Karolína Prokopová