Martin VACEK

Diplomová práce

Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea

Food and Dining in Selected Works of Herman Melville
Abstract:
This Diploma thesis presents an analysis of food and dinning scenes in selected works of Herman Melville. The analysis suggests three main areas of interest regarding food and dinning. The areas are sharing and social concern, food and cultures and symbolic role of food. Each area is supported with examples from the selected works, which are Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851) and …více
Abstract:
Tato diplomová práce analyzuje roli jídla a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Analýza představuje tři hlavní oblasti, v kterých se projevuje podobná role jídla a stolování. Tyto oblasti jsou vzájemnost a společenský dopad, jídlo a kultury a symbolická role jídla. Každá oblast je doprovázena příklady z vybraných děl, mezi něž patří Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851 …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 3. 2014
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Ondřej Skovajsa

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VACEK, Martin. Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Ústí nad Labem, 2014. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Pedagogická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Uč. cizích jazyků pro ZŠ-AJ navazující