Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea – Martin VACEK
Martin VACEK
Diplomová práce
Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea
Food and Dining in Selected Works of Herman Melville
Abstract:
This Diploma thesis presents an analysis of food and dinning scenes in selected works of Herman Melville. The analysis suggests three main areas of interest regarding food and dinning. The areas are sharing and social concern, food and cultures and symbolic role of food. Each area is supported with examples from the selected works, which are Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851) and …víceAbstract:
Tato diplomová práce analyzuje roli jídla a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Analýza představuje tři hlavní oblasti, v kterých se projevuje podobná role jídla a stolování. Tyto oblasti jsou vzájemnost a společenský dopad, jídlo a kultury a symbolická role jídla. Každá oblast je doprovázena příklady z vybraných děl, mezi něž patří Redburn and The Voyage Thither (1849), Moby Dick (1851 …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 3. 2014
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ondřej Skovajsa
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VACEK, Martin. Jídlo a stolování ve vybraných dílech Hermanna Melvillea. Ústí nad Labem, 2014. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Uč. cizích jazyků pro ZŠ-AJ navazující
Práce na příbuzné téma
-
Historie a současnost spotřební kultury – sociální a psychologické aspekty moderního konzumenství
Milan Paták -
Komparace stravovacích zvyklostí a kultury v indonéské, vietnamské a thajské kuchyni
Adéla Kučerová -
Výrazné rysy a specifické vlastnosti ukrajinské a moldavské gastronomie
Nataliia Kolomiiets -
Hostinská zařízení na přelomu 19. a 20. století v Hradci Králové, sondy do jejich sociálního významu a hmotné kultury
Karolína Prokopová