Bc. Hana Berezňáková

Bakalářská práce

Vliv pH na stabilitu lektinů

pH influence on lectin stabilities
Abstract:
Lectins are proteins of non-immune origin that have the ability to reversibly bind saccharides. They occur in all organisms and have different functions. Bachelor thesis aims to determine the effect of pH on the secondary and quaternary structure of lectins and effect on interactions between a lectin and a saccharide. Lectin AFL1 from fungi Aspergillus fumigatus, lectin BP39L from bacterium Burkholderia …více
Abstract:
Lektiny jsou proteiny neimunitního původu, které mají schopnost reverzibilně vázat sacharidy. Vyskytují se ve všech organismech a mají různé funkce. Bakalářská práce je zaměřena na zjištění vlivu pH na sekundární a kvartérní strukturu lektinů a vliv na interakce mezi lektinem a sacharidem. Zkoumané jsou lektiny AFL1 z plísně Aspergillus fumigatus, BP39L z bakterie Burkholderia pseudomallei a lektin …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2015
  • Vedoucí: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie