Bc. Hana Berezňáková
Bachelor's thesis
Vliv pH na stabilitu lektinů
pH influence on lectin stabilities
Abstract:
Lectins are proteins of non-immune origin that have the ability to reversibly bind saccharides. They occur in all organisms and have different functions. Bachelor thesis aims to determine the effect of pH on the secondary and quaternary structure of lectins and effect on interactions between a lectin and a saccharide. Lectin AFL1 from fungi Aspergillus fumigatus, lectin BP39L from bacterium Burkholderia …moreAbstract:
Lektiny jsou proteiny neimunitního původu, které mají schopnost reverzibilně vázat sacharidy. Vyskytují se ve všech organismech a mají různé funkce. Bakalářská práce je zaměřena na zjištění vlivu pH na sekundární a kvartérní strukturu lektinů a vliv na interakce mezi lektinem a sacharidem. Zkoumané jsou lektiny AFL1 z plísně Aspergillus fumigatus, BP39L z bakterie Burkholderia pseudomallei a lektin …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/freft/
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2015
- Supervisor: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Studium transportních jevů s využitím metody rezonance povrchových plazmonů
Dominika Marková -
Studium lektinů z patogenních organismů
Petra Sýkorová -
Vliv map půdního pH na přesnost modelů rozšíření evropských druhů rostlin
Klímová Klímová