Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu – Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Bachelor's thesis
Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Following influence quality dehydrated milks on rheologic charakteristics yogurt
Abstract:
Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin …moreAbstract:
Milk be over previous adjustment experimental yogurt culture and after technological pro-gress is out of him made yogurt. Dry milk is cure in a number of ways that the work his final dry matter. According to used dehydrated milks unspools his rheologic characteristics. Great impact has just dry matter dehydrated milks. Increasing solids content, especially quantity proteins in yogurt, generally increases …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7720
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
OBDRŽÁLKOVÁ, Jaroslava. \textit{Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/xlheks/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
OBDRŽÁLKOVÁ, Jaroslava. Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Způsoby sušení dřeva a jejich ekonomické zhodnocení
Vojtěch Šinfelt -
Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách
Adéla Zajícová -
Způsoby sušení a jejich aplikace v potravinářském průmyslu
Jan Velebil -
Množství zbytkových rozpouštědel v závislosti na způsobu sušení
Tereza Nedbalová -
Návrh způsobu sušení granulátu v lince na zpracování plastů
František Koudelka -
Procesy umělého sušení dřeva
Michaela Vrátná -
Přenosové jevy při sušení plošných textilních materiálů
Jaroslav Fábera -
Optimalizace podmínek nízkoteplotního sušení chmele v experimentální komorové sušárně.
Petr Kubeš